Birthe's Madside

 

Stegt kalvelever i hvidvinssauce med pasta
4 personer

Denne ret fik jeg serveret i Provence på en italiensk restaurant. Retten blev serveret uden pasta. Jeg har siden prøvet mig lidt frem og rekonstrueret, hvad der formentlig måtte være brugt til sovsen. De andre ingredienser kunne jeg jo se. Jeg synes brede båndpasta passer godt til denne ret samt evt. en salat med lidt bitre ingredienser, da løg og lever bliver lidt søde i smagen.

  • 400 g kalvelever

  • 2-4 spsk mel

  • 2 mellemstore løg

  • olivenolie til stegning

  • 1½ dl hvidvin

  • 1 bundt hakket persille

  • salt

  • friskkværnet sort peber

  • evt. 100 gr. champignion skåret i kvarte

  • Brede båndpasta (pappardelle)

Hak løgene og skær leveren ud i strimler af 1½ cm tykkelse. Sæt en pande over og brun løgene bløde i oliven olie. Tag dem af. Vend leverstrimlerne i mel, salt og peber og steg dem nogle få minutter til de er møre og tag også dem af og læg dem under et varmt klæde. Kog panden af i vinen og lad vinen koge lidt ind. Kom lever og løg tilbage og lad dem snurre sagte med et par minutter til de igen er helt varme og smag så til med salt og peber. Drys hakket persille over lige inden servering. Af og til varierer jeg denne ret ved at komme champignons i, når løgene har fået en lidt gylden farve - og så bliver de sammen med løgene resten af opskriften igennem.

Servering: Server straks med pasta og evt. en salat (fx fintsnittet radicchio, blegselleri, iceberg, ærter og persille med en dressing af citron, olivenolie, salt og peber).

Kilde: Søren Frimann Trads

 

 

Birthe's Madside