Birthe's Madside

 

Svinehjerte

  • 1 svinehjerte

  • salt

  • peber

  • Krydret gele:

  • 4 spsk gele

  • et par dråber chilisovs

  • 1 appelsin

  • 1 grapefrugt

  • evt. lidt æblejuice

  • Purløgssovs:

  • 2 store kartofler

  • salt

  • lidt timian

  • 1 snittet løg

  • smør

  • 4-5 æggeblommer

  • et bundt purløg - evt. persille

Bed slagteren om at istandgøre hjertet og skære det i meget tynde strimler. Krydr med alt og peber. Brun strimlerne hårdt 3-4 minutter ved stærk varme på en tefalpande - uden fedtstof. Kom kun få strimler på af gangen og tør panden af ind i mellem. Kom hjertestrimlerne op på et fad.

Geleen laves ved at røre den op med et par dråber chilisovs, samt 1 appelsin og 1 grapefrugt, der er skåret i stykker. Hvis det er for tykt så fortynd evt. med lidt æblejuice.

Purløgssovsen lave ved at skære kartoflerne i små stykker. Dæk med vand. Kom en smule salt, timian og et snittet løg ved. Det koger 25 minutter ved svag varme. Tag det af varmen. Hæld halvdelen af vandet fra. Pisk resten godt ud. Kom en god klat smør i og rør æggeblommerne i en ad gangen. Klip purløget i eller den hakkede persille eller de krydderurter, man bedst kan lide.

Kilde: Søren Gericke

 

 

Birthe's Madside