Birthe's Madside

 

Amerikansk lam på spyd
Kødretter 4 personer
  • 500 g lam
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 mellemstort løg
  • ½ spsk mild karry pulver
  • 250 g tørrede abrikoser
  • Salt
  • Friskkværnet peber

Svits det hakkede løg i lidt olie i en kasserolle. Tilsæt karryen, når løget er blankt og brænd karryen af i to minutter. Tilsæt de udblødte abrikoser - det tager kun et øjeblik, hvis man hælder lidt kogende vand over. Varm dem igennem og tag kasserollen fra varmen. Tilsæt lammekødet i passende tern og lad det trække seks timer. Træk kødet på stegespyd - træ er bedst - og grill ca. Fem minutter på hver side. Marinaden bringes i kog. Kødet serveres med løse ris og marinaden hældt over. Øl er glimrende hertil.

Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag.

John Erik Hansen 06-03-1996.

 

 

Birthe's Madside