Birthe's Madside

 

Arabisk risgryde
Hovedretter, lammekød 5 personer
  • 1½ kg lammebov
  • Salt
  • 3 stilke persille
  • 1 kvist timian
  • 1 laurbærblad
  • 1 kvist mynte
  • 2 spsk olie
  • 2 tsk karry
  • 2 spsk mel
  • 2 dl fløde
  • mild paprika
  • 150 g groft kokosmel
  • 2 kopper langkornet ris
  • 1 spsk smør

Puds kødet godt af og kog det mørt i saltvand med en krydderbuket af persille, timian, laurbærblad og evt. mynte.

Drys risne i 3 kopper kogende vand, der er tilsat 1 tsk. Salt og 1 spsk smør, rør rundt, læg et tungt tætsluttende låg på og kog for svagtblus i 12 min Sluk og lad gryden stå i 12 min.

Svits karry i hed olie, drys mel over og lad det syde lidt. Spæd med suppe fra kødet og fløde til en jævn, ikke for tyk sauce og smag til med krydderier.

Skær kødet i terninger og vend dem i saucen sammen med groft kokosmel eller reven kokosnød. Anret risen i en varm skål og hæld kød og sauce over.

Serverse med mango chutney og ekstra paprika.

Kilde: Henrik Nielsen 2:234/202.0

 

 

Birthe's Madside