Birthe's Madside

 

Estofado de Carnero
4 personer
  • 1 kg lammebov i tern

  • salt, peber

  • 2-3 små tørrede, groftknuste chili eller 1 spsk cayenne

  • 1 hakket løg

  • 2 fed knust hvidløg

  • ¼ tsk nellike

  • ¼ tsk salt

  • ¼ tsk peber

  • et par hele kanelstænger

  • 25 g smuttede mandler

  • 25 g lyse rosiner

  • 1 ds flåede, hakkede tomater

  • 2½ dl grøntbouillon

  • ca. 1 dl tør sherry

  • 1 spsk rødvinseddike

  • 3-4 små laurbærblade

Dæk kødet med koldt vand, tilsæt lidt salt og peber og kog kødet - uden låg - til vandet er fordampet, og kødet snurrer i sit eget fedt. Dæmp varmen mod slutningen og tag kødet op, når det er gyldent.

Kom chili eller cayenne, løg, hvidløg og krydderier samt kanelstænger, mandler og rosiner i gryden og rist det hele under omrøring. Bland tomaterne i, kog det hele tykt og tilsæt bouillon, sherry samt vineddike. Læg kødet i saucen sammen med laurbærbladene og lad retten snurre yderligere 10-20 minutter, til kødet er mørt, smag til med yderligere krydderier.

Server med ris og courgetter.

Kilde: "Fridas Fester" fra Samlerens Forlag

 

 

Birthe's Madside