Birthe's Madside

 

Fyldt lammmekølle
Hovedret, kød 4 personer
  • 1 lammekølle uden ben
  • 200 g hakket kalv- og svinekød
  • 1 æg
  • Salt og peber
  • 1/4 rød peberfrugt
  • 1/4 gul peberfrugt
  • 1½ spsk hakket mynte
  • Smeltet smør til pensling

Lammekøllen afpudses. Peberfrugterne blancheres i få minutter, afkøles og skæres i fine tern. Kalve- og svinekødet røres sammen med æg, pebertern salt og peber og hakket mynte. Farsen kommes ind i lammekøllen, der derefter lukkes med kødnåle eller bomuldstråd. Lammekøllen pensles med smeltet smør og steges 45 min i en 200° forvarmet ovn. Køllen tages ud og hviler i 15 min et lunt sted, steges igen i 20 min., hvorefter den hviler 10 min inden den skæres for.

 

 

Birthe's Madside