Birthe's Madside

 

Græske keftedes

Her er brugt hakket lammekød til de græske keftedes, der nærmest ligner store, ovale frikadeller. Prøv dem f.eks. med en god tomatsalat, fedtadip og godt brød.

  • 450 g hakket lammekød, ikke for fedt

  • 3 skiver afskorpet franskbrød udblødt i  lidt bouillon og knuget af

  • 1 lille sammenpisket æg

  • 3 spsk hakket persille’

  • 3 spsk hakket dild

  • ½ tsk salt

  • ¼-½ tsk groftmalet peber

  • smør og olivenolie til stegning

  • Fetadip:

  • 150 g afdryppet fetaost

  • ca. ¼ dl fløde 13&´%

  • 2-3 spsk hakket dild

  • ¼ udkernet agurk i små tern

  • salt

  • hvid peber

Rør det hakkede kød med de øvrige ingredienser til en fast fars, der deles og formes til store lidt ovale frikadeller, som steges gyldne på panden i smør og olivenolie 6-7 minutter, til de er gennemstegte.

Blend fetaosten med fløde til passende konsistens og smag dippen til med dild, agurk samt krydderier og giv den til de varme keftedes sammen med tomatsalat og godt brød.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 1

 

 

Birthe's Madside