Birthe's Madside

 

Græske keftedes med brøndkarsesalat
  • 450 g hakket - ikke for fedt - lammekød

  • 2-3 skiver afskorpet franskbrød udblødt i lidt vand eller bouillon

  • 3 spsk hakket persille

  • 1 spsk hakket basilikum eller oregano

  • ½ tsk salt

  • ½ tsk groft stødt peber

  • 1 lille sammenpisket æg

  • 1 spsk olivenolie

  • smør og olivenolie til stegning

  • Salat:

  • 2-3 dl brøndkarseblade

  • 2-3 grofthakkede, milde salatløg

  • sorte oliven efter smag

  • 3 spsk olivenolie

  • 1 spsk citronsaft

  • salt

  • friskkværnet peber

Rør det hakkede kød med alle øvrige ingredienser til en god, fast fars, der deles og formes til ovale ruller, der steges gyldne og sprøde i smør og olivenolie 5-6 minutter, hvorefter de sættes på små spid.

Til salaten blandes brøndkarseblade, løg og oliven med olivenolie og citronsaft, og salaten smages til med salt og friskkværnet peber.

Servering: Ved serveringen anrettes de varme keftedes på salaten og spises med tyrkisk brød, evt. lune pitabrød

 

 

Birthe's Madside