Birthe's Madside

 

Græske kødboller på kartoffelbund
4 personer

Tilberedningstid: 1 time 30 min.

  • Fars:

  • 500 g okse- eller lammekød

  • ½ dl rasp

  • 1 finthakket løg

  • 2 fed presset hvidløg

  • 2 tsk oregano

  • 2 æg

  • 1 tsk salt

  • 2 tsk peber

  • 2 spsk hakket persille

  • 1 kg kartofler

  • 1 spsk olie

  • 1 spsk citronsaft

  • 1 tsk salt

  1. Vask kartoflerne grundigt og del dem på langs. Skær ca. 4 kartoffelbåde af hver halve kartoffel.

  2. Læg kartoflerne i et stort ildfast fad. Bland olie og citronsaft og pensl de øverste kartoffelbåde. Drys salt hen over kartoflerne.

  3. Rør alle ingredienserne til farsen sammen i en skål.

  4. Form runde boller af farsen. Ca. 1 tsk. fars til hver bolle. Fordel kødbollerne over kartoflerne.

  5. Sæt fadet med kartofler og kødboller i ovnen ved 200°C i 1 time. Efter en halv time vendes kødbollerne, så de bliver sprøde på begge sider.

  6. Efter en time i ovnen stikkes der forsigtigt i kartoflerne for at mærke, om de er gennembagte.

Servers med græsk salat.

Kilde: Ernærings- og husholdningsøkonom Karin Andresen, Forbrugerrådet

 

 

Birthe's Madside