Birthe's Madside

 

Græsk lammegryde
Hovedret, Lammekød, Gryderet - Personer: 4
  • 500 g benfri lammekød fra bov eller hals
  • smør eller margarine
  • 5 løg
  • ½ salathoved
  • 2 spsk fintklippet dild
  • 1/4 tsk peber
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk Maizena
  • 3 dl vand eller bouilion
  • saft af 1 citron

Skær kødet i tern. Pil løgene og skær den i små tern. Brun fedtstoffet i en gryde, kom kød og løg i og lad det blive pænt brunt overalt. Det må evt. gøres over et par gange, da kødet brunes bedst hvis portionen ikke er for stor. Dæmp varmen og lad kødet småstege i ca. 15 min. Drys med krydderier, hæld lidt bouilion ved og lad kødet stege til det er mørt. Rør maizena ud med bouilion, bland citronsaft i jævn skyen hermed. Lad saucen få et opkog og smag til med salt og citronsaft. Skær den skyllede salat i strimler og bland den i gryden kort før serveringen. Spises med kogte ris.

Tilberedningstid: Ca. 1½ time.

Kilde: Michael Aggerholm, 29 Aug 93

 

 

Birthe's Madside