Birthe's Madside

 

Grillstegte lammekoteletter med urteyoghurt

  • 4 dobbelte lammekoteletter

  • salt

  • peber

  • 2 fed hvidløg

  • 6 dl yoghurt naturel

  • 4 tomater

  • 1 grøn agurk

  • 4 fed hvidløg

  • 1½ dl letsnittet frisk basilikum

  • 1 barneske olivenolie

  • Tilbehør:

  • kogte kartofler

  • oliven

  • evt. grissini eller andet brød

Hæld yoghurt op i en si, der er beklædt med et stykke køkkenrulle, og lad den dryppe af i en skål, gerne nogle timer. Krydr lammekoteletterne med salt, peber og finthakket hvidløg. Steg dem 3 minutter på hver side på en maget varm grill eller på en smedejerns-grillpande. Skyl tomater og agurk og skær begge dele i fine små terninger. Pil hvidløgene og snit dem i strimler. Varm olie på en lille pande og rist hvidløg og basilikum i 2 minutter. Rør den afdryppede yoghurt sammen med dette og halvdelen af tomaterne og agurketerninger. Anret det på et fad og garner med resten af tomaterne og agurkerne. Server de nystegte koteletter sammen med kartofler, yoghurt, oliven og evt. grissini eller andet brød.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag lille 4

 

 

Birthe's Madside