Birthe's Madside

 

Helstegt lammekølle med hvidløg og æbler
6 personer
  • lammekølle, hvor skanken er skåret af

  • hvidløg

  • salt

  • peber

  • salvie

  • rosmarin

Køb en lammekølle, hvor skanken er skåret af. Puds den godt af og spæk med nogle små stykker hvidløg inde ved benet. Gnid stegen med en blanding af salt, peber, salvie eller rosmarin. Læg stegen på grillristen over bradepanden. Kom lidt vand i bunden af bradepanden.

Tider og temperatur: Indsættes i kold ovn. Beregn en stegetid på ca. 50 min. pr. kg kød og lidt kortere, hvis kødet skal være svagt rosa indeni. Steg ved 170° - svag varme. Efterbrun evt. ved stærkere varme til slut. Si skyen fra spæd, den evt. med vand og jævn den ganske lidt.

Serveres med ovnbagte kartofler, halvkogte æbler med gele og smørdampet spinat.

Kilde: Jan Heidelbach Jensen

 

 

Birthe's Madside