Birthe's Madside

 

Helstegt lammekrone(ryg) med glac. gulerødder og kartofler
10 personer 
  • 1-2 stk. lammeryg

  • 2 kg gulerødder

  • snor til snørring

  • lidt timian

  • 3 liter kalvefond

  • lidt sukker

  • 250 g usaltet smør

  • lidt frisk timian

  • 3 kg kartofler

  • lidt salt

  • 1 bdt. persille

  • ca. 100 g smør

  1. Den enkelte lammeryg afpudses for fedt og sener, kødet skæres fri fra benene ca. 1-1½ cm nede.

  2. De to ender af lammeryggen sammenbindes således, at benene vender udad og ryggen fremstår som en "krone".

  3. Steges på rist/bradepande i ovnen i ca. 30 min. ved 180*- hviler i 15 min. - steger i 20 min. - hviler i 10 min.

Garniture:

  1. Gulerødderne skæres efter ønske, ikke for groft. Blancheres i vand i 5-10 min. Gulerødderne tages op og vandet nedkoges, tilsættes evt lidt sukker. Når vandet er ved at være nedkogt og begynder at karamelisere - svinges gulerødderne heri og krydres med friskhakket timian, salt og peber.

  2. Serveres med nye kogte kartofler svunget i smør og persille.

Lammesky:

  1. Afpuds af lammeryggen anvendes til kogning af sky, brug evt. gemte rester. Fonden indkoges og monteres med smør før serveringen.

Kilde: Karsten Klit

 

 

Birthe's Madside