Birthe's Madside

 

Hvidvinsbraiseret lam
Hovedret, Lammekød, Gryderet - Personer: 4
  • 8 skiver lammekølle (ca. 750g)
  • smør eller margarine
  • 3 porrer
  • salt & peber
  • ½ tsk timian
  • ½ tsk esdragon
  • 2 dl hvidvin

Kødet brunes i fedtstoffet i en stegegryde og tages op. De rensede porrer skæres i skiver og svitses i det samme fedtstof, til de er gyldne. Læg kødet tilbage i gryden. Drys krydderurter og salt og peber over. Tilsæt hvidvinen. Lad retten snurre ved svag varme, til kødet er mørt, ca. 15 min. Løse ris og tomatsalat serveres til.

Tips: Hvis man ikke ønsker at bruge vin i retten, kan bouilion bruges istedet.

Tilberedningstid: Ca. 30 min.

Kilde: Michael Aggerholm, 20 Aug 93

 

 

Birthe's Madside