Birthe's Madside

 

Indisk Lammecurry
Lammekød, indien, hovedret 4 personer
  • 400 g lammebov
  • 200 g tomater
  • 2 løg
  • 5 hvidløg
  • 1 rød chili
  • 2 grønne chili
  • 1 tsk garam masala
  • 4 tsk karry
  • 3 dl lammebouillon
  • Salt og peber
  1. Hak tomater, løg, hvidløg og chili fint. Steg det ved god varme i olie indtil det er reduceret til en grødet masse(ca. 20 min!). Hellere for længe end for lidt.
  2. Lammekødet skæres i passende stykker, og afpuds + evt. knogler koges med vand. Kødet kommes i tomatmassen sammen med garam masala og en god karry. Kødet steges 5-10 min hvorefter 3 dl lammefond tilsættes og retten simrer til kødet er mørt.
  3. Retten kan evt. jævnes hvis man synes, men det er næsten synd. Som retten er, kan man skelne de enkelte krydderier i retten, og opnår en raffineret smagsoplevelse.

Serveres med gode ris og evt. et grøntsagstilbehør bestående af kogte kartoffeltern og blomkålsbuketter som steges/koges i rigeligt smør inden der tilsættes (friske) ærter og retten gennemvarmes. En god modvægt mod de stærke smagsoplevelser i lammecurryen. Absolut mere end det lyder som!

Kilde: Kent Jensen

 

 

Birthe's Madside