Birthe's Madside

 

Indisk lammegryde med abrikosris
Indisk, gryderet, ris 4 personer
  • 800 g lammekød fra bov eller kølle
  • 4 dl kokosmælk (2dl kokosmel og ½ l kogende vand)
  • 2 store løg
  • 1-2 spsk olie
  • 4 fed fint hakket hvidløg
  • 1 stk fint hakket ingefær (4cm)
  • 1 tsk salt
  • Peber
  • 2 dl lammebouillon
  • 2 tsk masala
  • 2-3 tsk majsstivelse
  • Abrikosris:
  • 1 stort løg
  • 1 spsk olie
  • 240 g basmati- eller parboiled ris
  • 5 dl grønsagsbouillon
  • 1-2 tsk masala
  • 100 g usvovlede, halverede abrikoser

Lammekødet skæres i terninger (3x3 cm). Kokosmelet overhældes med kogende vand. Når blandingen er kold vrides kokosmælken ud gennem et klæde. Løgene skæres i skiver. Svitses i olien med hvidløg og ingefær i 1-2 min. Kødet tilsættes og brunes under omrørning. Kryderes med salt og peber. Kokosmælk og bouillon hældes ved. Simrer under låg, til kødet er mørt, ca. 45-50 min. Retten smages til med masala. Majsstivelsen udrøres i lidt vand og røres i. Koges kort igennem.

Abrikosris: Løget hakkes fint. Svitses i olien uden at tage farve. Risene svitses med et øjeblik. Bouillon, masala og abrikoser røres i. Simrer under låg i 12 min Trækker i ca. 12 min.

Tilbehør: Godt hvedebrød.

Pynt: Ristede mandelflager

 

 

Birthe's Madside