Birthe's Madside

 

Kalvelever som i Venezia
Kødretter 4 personer
  • 400 g kalvelever i ét sttykke
  • 4 lg løg
  • 3 spsk olivenolie
  • Smør
  • Persille
  • Salt - friskkværnet peber

De der har smagt retten er nok enige om: den er verdens bedste hovedret!

Leveren skal skæres i papirstynde skiver - det er nemmest, hvis den tages halvfrossen op af fryseren. Dup væden af. Skær løgene i ringe og svits dem på en tykbundet pande. Spar på olien, panden skal akurat være dækket. Læg låg over, indtil væden træder ud af løgene. Damp ind, men hold løgene bløde. Smag til med salt og peber. Det er nemmest at styre stegningen af leveren, hvis den steges på en anden pande. Straks før serveringen kommes leverskiverne ned til løgene. Øg varmen og rør rundt - leveren skal være brun udvendig, men rød indvendig. Når den er klar blandes løg og lever med en klat smør og den hakkede persille. Servér straks med polenta eller bred båndspaghetti.

Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag.

John Erik Hansen, 16-03-1996.

 

 

Birthe's Madside