Birthe's Madside

 

Karry med lam
Hovedret, Lammekød, Gryderet - Personer: 4
  • 1 Lille lammebov
  • 1 Løg
  • 2 Fed hvidløg
  • Smør eller Margarine
  • 3 ts Karry
  • 1 Revet æble
  • 3 dl Bouilion
  • ½ Bæger creme fraiche
  • Salt & Peber

Kødet skæres fra benene og derefter i tern. Løget hakkes og svitses i fedtstoffet, til de er klare. Karryen tilsættes og svitses et par min. med løgene, indet det revne æble kommes i. Kødet brunes på panden og lægges i gryden. Der spædes med bouilion, til kødet er knapt dækket. Der krydres med salt og peber, og creme fraichen tilsættes. Lad retten snurre under låg ved svag varme, til kødet er mørt, ca. 45 min. Karryretten serveres med løse ris. Hvis nogle ønsker retten extra stærk, kan man serveres mango chutney til.

Tips: Man kan koge bouilion på lammeben, afpuds samt lidt grønsager.

Tilberedningstid: Ca. 1 time

Kilde: Michael Aggerholm, 27 Aug 93

 

 

Birthe's Madside