Birthe's Madside

 

Krydret lammegryde
Hovedret, Lammekød, Gryderet - Personer: 4
  • 1 kg lammekød, bov eller bryst
  • 1½ tsk salt
  • 1/4 tsk peber
  • ½ tsk basilikum
  • ½ tsk rosmarin
  • lidt reven citronskal
  • 2 spsk tomatpuré
  • 3 dl bouilion
  • 1 lille blomkålshoved
  • 4 tomater
  • 1 pk frosne bønner, 300g
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 fed hvidløg

Skær kødet i tern. på 3x3 cm. og brun det i en gryde, helst uden tilsætning af fedtstof. Tilsæt krydderierne og spæd med bouilionen. Lad stegningen fortsætte ved svag varme ca. 30 min. Rens blomkålen og del den i mindre buketter. Skold og flå tomaterne. Læg blomkål, tomater og bønner i gryden og lad retten koge yderligere 15 min. til alt er mørt. Tilsæt citronskal og saft og smag til med krydderier. Server med kogte kartofler eller løse ris.

Tilberedningstid: Ca. 1 time & 15 min.

Kilde: Michael Aggerholm, 29 Aug 93

 

 

Birthe's Madside