Birthe's Madside

 

Lam- og spinatcurry fra Sri Lanka
5-6 personer
  • 750 g magert lammekød skåret i terninger (retten kan laves med kalvekød)

  • 1 mellemstort løg, hakket

  • 1-3 grønne eller røde chilifrugter, eller ½ tsk cayenne peber

  • 1 tsk melis

  • 1 tsk gurkemeje

  • ca. 650 g frisk eller frossen spinat, hakket

  • 1½ tsk salt

  • ½ tsk stødt sort peber

  • 3 spsk yoghurt naturel eller mere

  • 4 spsk ghee eller klaret smør (olie eller smør kan bruges, alm. smør kan sprutte lidt)

  • 1½ tsk sennepsfrø

  • 2 fed finthakket hvidløg

  • 1 spsk finmalet koriander + 1 tsk. stødt spidskommen, eller 1½ tsk. curry powder (Garam masala)

  • 1 lille styk finthakket ingefær

  • ¼ tsk stødt kardemomme

Smelt smørret eller hæld olien i en stegegryde, tilsæt sennepsfrøene og rist dem, til de begynder at springe. Tilsæt ingefær, koriander, spidskommen (el. curry powder), kardemomme og hvidløg og rist hele blandingen 1 minut. Tilsæt kødet og lad det brune.

Tilsæt chili (cayenne peber) og løg og lad dem brune med et øjeblik. Kom spinaten i gryden og øvrige ingredienser, og lad retten simre i ca. 1 time, eller til kødet er mørt. Drys melis over, når retten er næsten færdig og rør rundt.

Serveres med løskogte ris m.m..

Kilde: Jørgen Boe Mikkelsen

 

 

Birthe's Madside