Birthe's Madside

 

Lam i hvidkål
Lammekød, grøntsager, hovedretter 4 personer
  • 25 g smør
  • ½ tsk karry
  • 400 g lammesmåkød i tern (ca.2cm)
  • 2½ dl grønsagsbouillon
  • ½ tsk stødt ingefær
  • 800 g hvidkål i mindre stykker
  • 1½ dl fløde 13%
  • 1½ tsk maizena
  • ½ tsk groft salt
  • Friskkværnet peber
  • Tilbehør:
  • Groft brød.

Smelt smørret i en tykbundet stegegryde. Tilsæt karry og lad det bruse af. Del alt lammekødet i 2 portioner, og brun hver portion for sig. Kom alt lammekødet tilbage i stegegryden og tilsæt grønsagsbouillon og ingefær. Kog retten ved svag varme og under låg i ca. 15 min Tilsæt hvidkålen og kog den med i ca. 5 min. Kålen skal være mør, men stadig sprød. Rør fløde og maizena sammen til en jævning og tilsæt den under omrøring. Lad retten koge i ca. 1 min. Smag til med salt og peber.

Tip: I stedet for lammesmåkød kan anvendes skinkesmåkød.

Kilde: Karolines Køkken 5.

 

 

Birthe's Madside