Birthe's Madside

 

Lam i kål
Hovedret, Lammekød, Gryderet - Personer: 4
  • 1 Lille kålhoved
  • 2 Gulerødder
  • 750 g Lammebryst
  • Salt
  • 8 Sorte peberkorn
  • 4 dl Vand
  • Persille

Skær kålen i kvarte. Fjern stokken og snit kålen. Skær gulerødderne i skiver og skær kødet i tern. Læg kødet lagvis med kål og gulerødder i en gryde. Drys med salt og peber mellem lagene og hæld vandet ved. Lad retten koge ved svag varme og under låg, ca. 1½ time eller til kødet er mørt. Anvendes sommerkål eller spidskål er det bedst at køge kødet næsten mørt inden den snittede kål tilsættes. Drys med persille. Serveres med rugbrød.

Tips: Ønskes smagen kraftigere end den normalt er i kogte retter, kan men brune kødet i lidt fedtstof før det blandet med kålen i gryden.

Tilberedningstid: Ca. 2 timer.

Kilde: Michael Aggerholm, 22 Aug 93

 

 

Birthe's Madside