Birthe's Madside

 

Lam i kål og butterdej
Hovedret 4 personer
  • 1 lammekølle
  • 250 g butterdej
  • ½ dl olie
  • 2 skalotteløg
  • 300 g kartofler
  • ½ dl cremefraiche 38%
  • 1 fed hvidløg
  • Savoykålblade
  • 1 æg
  • Estragon, salt og peber

Køllen befris for ben og sener.. Kødet skæres i 1 cm store tern og vendes i en skål med olie, løg og krydderier. Marieneres ½ time. Kålbladene renses, koges i letsaltet vand 5 min og skylles i kold vand. Kartoflerne skrælles og rives. Butterdejen rulles ud så det kan dække et ildfast fad + et låg. Et ildfast fad fores med butterdej. Herpå lægges et lag kålblade, derpå en blanding af kartofer og marineret kød. Et lag kålblade på toppen og et låg af butterdej samles med æg. Låget pensles med æg.. Bages 50 min Ved 190 g. Tages ud, låget skæres af og cremefraichen fyldes på. Låget lægges på. Bages yderligere 30 min ved 170°. Server med lammesky lavet af fond kogt på fraskårede ben. Server med grøntsags ratatouille

 

 

Birthe's Madside