Birthe's Madside

 

Lammeculotter med hvidløg
6 personer
  • 4 lammeculotter a ca. 180 g

  • 24 store fed hvidløg

  • ½ dl olivenolie

  • salt

  • 2 auberginer a ca. 300 g

  • 1 dl hvidvin

  • 5 dl tomatjuice

  • 1 stort bundt frisk basilikum

  • 100 g sorte oliven i krydderlage

Rids culotternes fedtside med en spids kniv og brun dem godt på begge sider i meget varm olie. Tag dem op og brun de pillede hvidløgsfed gyldne. Drys dem med lidt salt. Skær auberginerne i terninger og lad dem riste lidt sammen med hvidløgene. Snit halvdelen af basilikumen, både stilke og blade, og rør det i. Tilsæt hvidvin og tomatsaft og bland det godt. Læg de brunede culotter over med kødsiden ned og lad retten simre ved svagt blus i 1 time og 20 minutter under låg. Tag kødet op og tilsæt oliven og resten af basilikumen. Smag til med salt og servér kødet i tynde skiver med nykogt pasta til.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 1

 

 

Birthe's Madside