Birthe's Madside

 

Lammecurry eller kyllingecurry
Lammekød, kylling, hovedret 1 personer
  • 1 lammekølle (eller kylling)
  • 2 rødløg
  • 8 fed hvidløg
  • 1 pænt frisk ingefær
  • 1 skive rejepasta, ca. 1 cm i - tykkelse (malaysisk: - blachan, indonesisk: trasi - og thai: kapi)
  • 2 citrongræs
  • 500 g kartofler, skrællede og - halverede
  • ½ l kokosmælk (evt. fra dåse)
  • 3 kemirinødder (3-4 stk.) - (malaysisk: buah keras eller - paranødder eller - macadamias)
  1. Skær lammekøllen op i pæne stykker (bedst gennem benene) og drys med lidt nonya curry-powder (se opskrift).
  2. Lav en krydderpasta i en morter eller blender af løg, rejepasta, citrongræs, hvidløg, ingefær, nødderne og måske nogle friske chilier. Steg den i lidt olie under konstant omrøring, indtil den dufter og olien trækker ud.
  3. Tilsæt kartofler. Steg lidt og tilsæt så et par skefulde Nonya curry-powder rørt op i lidt vand og lidt kokosmælk. Tilsæt tynd kokosmælk eller vand indtil det dækker og kog mørt (ca. 25 minutter).

Til sidst tilsættes tyk kokosmælk og salt, og der varmes op til lige under kogepunktet. Servér med hvis ris eller ris kogt i kokosmælk med pandanblade.

Kilde: Meyers Køkken

Martin Koch Villefrance, 28/2-96.

 

 

Birthe's Madside