Birthe's Madside

 

Lammecurry med yoghurt
Lammekød, hovedret, indisk 4 personer
  • ½ kg lammekød
  • 2 grønne chilipeber
  • 3 løg
  • Olie eller margarine
  • Frisk ingefær
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk malet koriander
  • ½ tsk gurkemeje
  • 1 nip malet nelike
  • 1 stor tomat i både
  • ½ l yoghurt
  • 1 tsk garam masala
  • Lidt malet kardemomme
  • 1 tsk malet kommen (zeera)
  • Lidt malet kanel
  • 1 tsk salt

Skær lammekødet i små stykker. Hak chilipeber og løg. Varm olien (magarinen) i en stor pande eller gryde. Steg chili og løg, rør godt imens.

Tilsæt evt. et stykke frisk ingefær og 1 fed presset hvidløg.

Læg lammekødet ved, og steg det i ca. 10 minutter. Tilsæt koriander, gurkemeje og nellike og kom tomaten i. Kog det hele til vandet fra tomaten er kogt ind. Tilsæt yoghurt, resten af krydderierne og salt.

Retten skal småkoge til kødet er mørt og yoghurt og grønsager er blevet til en tyk sovs (ca. 40 minutter).

Serveres med ris eller chapatti.

Man kan undlade den friske ingefær og grønne chili. Retten får så en mildere smag.

Kilde: International Kogebog, Folkekirkens Nødhjælp

Kim Lykkegaard 09-05-1997

 

 

Birthe's Madside