Birthe's Madside

 

Lammegryde special
Lammekød, Hovedret, Gryderet - Personer: 4
  • 1 kg lammebryst
  • ½ tsk hvidløgssalt
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 2 spsk margarine til stegning
  • 1 stort hakket løg
  • 2 dl hvidvin
  • 1 dl bouilion
  • 2 spsk hvedemel
  • 250 g champignoner
  • 1 tsk paprika
  • 9/16 dl fløde

Skær kødet i serveringsstykke eller bed slagteren gøre det. Drys med salt, peber og hvidløgssalt og steg kødet pænt brunt på alle sider i en jerngryde. Tilsæt hakket løg. Hæld vinen ved og lad kødet stege ved svag varme i ca. 30 min., eller til det er mørt. Rør hvedemelet ud i bouilionen jævn skyen hermed. Tag kødstykkerne op først hvis gryden ikke er særlig stor. Lad saucen koge godt igennem, før kødet lægges i gryden igen. Kom de skivede champignons i lidt smør på en pande i få min. og hæld dem derefter i gryden, som røres rundt og smages til med paprika og salt. Retten serveres med kogte kartofler.

Tilberedningstid: Ca. 1½ time.

Kilde: Michael Aggerholm, 17 Aug 93

 

 

Birthe's Madside