Birthe's Madside

 

Lammekølle provencale
Hovedret, Lammekød - Personer: 4
  • 1 Lammekølle (ca.1½ kg)
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • Smør
  • 3/4 kg Skrællede kartofler
  • 3 Fed hvidløg
  • 2 bn Persille
  • 4 dl Suppe eller kalvefond

Lammekøllen gnides med salt og peber og smøres med lidt smør. Kartoflerne skæres i tynde skiver. Hvidløg og persille hakkes. Kartoflerne lægges lagvis i et stort ovnfast fad eller bradepande. Der krydres med persille og hvidløg samt salt og peber mellem lagene. Suppen hældes over, og lammekøllen lægges på kartoflerne. Stegen sættes i ovnen ved 200° og steges ca. 1½ time. Stegen skæres for ved bordet. Ønsker man at skære for i køkkenet, anrettes kødskiverne ovenpå kartoflerne.

Tips: Husk at afpudse lamme-køllen for fedt.

Tilberedningstid: Ca. 2 timer, heraf ca. 1½ time i ovnen. Ovntemperatur: 200°

Kilde: Michael Aggerholm, 17 Aug 93

 

 

Birthe's Madside