Birthe's Madside

 

Lammekrebinetter med aubergine
Hovedret, Lammekød - Personer: 4
  • 1 Mellemstor aubergine (500g)
  • Salt til udvanding
  • 1 Æg
  • 9/16 dl Franskbrødskrummer
  • 1 ts Salt
  • ½ ts Stødt oregano
  • 1 dl Hakkede oliven
  • 1 Fed knust hvidløg
  • 50 g Reven parmesanost
  • 600 g Hakket lammekød
  • ½ dl Spiseolie
  • 6 Tomatskiver
  • 3 dl Reven ost, f.eks. Danbo eller Emmentaler

Skyl auberginen godt og skær den i 6 ensartede skiver. Læg dem på et stykke køkkenrulle og drys dem med salt. Lad dem trække i ca. 20 min og tør den udtrukne væde af med køkkenrulle. Pisk ægget sammen i en skål. Tilsæt franskbrødskrummer, salt, peber, oregano, oliven, hvidløg og parmesanost. Ælt blandingen med det hakkede kød ig form den til krebinetter, der i størrelse passer til aubergineskiverne. Brun aubergineskiverne let i olie på panden. Læg dem i et smurt, ovnfast fad. Steg derefter krebinetterne 3-4 min. på hver side. Læg en krebinet på hver aubergineskive. Drys med reven ost. Krebinetterne sættes i ovnen ved 225° i ca. 25 min., eller til osten er gylden.

Tilberedningstid: Ca. 45 min., heraf Ca. 25 min. i ovnen. Ovntemperatur: 225°

Kilde: Michael Aggerholm, 17 Aug 93

 

 

Birthe's Madside