Birthe's Madside

 

Lammelabskovs
Hovedret, Lammekød, Gryderet - Personer: 4
  • 800 g Lammekød uden ben
  • 200 g Tørrede brune bønner
  • 1 ½ ts Salt
  • ½ ts Peber
  • 1 ts Timian
  • 1 Laurbærblad
  • 3 Store kartofler
  • 150 g Selleri
  • 150 g Gulerødder
  • 3 Løg

Bønnerne lægges i blød natten over i vand. Kødet afpudses og skæres i tern. Benene gemmes. Læg bønner og ben i en gryde, tilsæt krydderier og hæld så meget vand på at det dækker. Kog op, og skum omhyggeligt. Kog under låg ca. 1 time. Alle grønsagerne renses og skæres i tern. Tag benene op og tilsæt grønsager og kød og kog til kødet er mørt, ca. 30 min. Smag om nødvendigt til med extra krydderier. Serveres med brød.

Tilberedningstid: Ca. 2 timer + Udblødning af bønner.

Kilde: Michael Aggerholm, 29 Aug 93

 

 

Birthe's Madside