Birthe's Madside

 

Lamme- og abrikosspid
Grill, Lam, Hovedretter - Personer: 4
  • 500 g lammekød
  • 200 g courgetter
  • 4 abrikoser, evt. tørrede
  • 4 store champignons
  • 1 dl rasp
  • 1 spsk persille, hakket
  • Marinade:
  • 1 fed hvidløg
  • 1/4 tsk tørret basilikum eller 1 spsk frisk basilikum
  • 2 dl hvidvin
  • 1 spsk hakket persille
  • 4 spsk olie
  • 1 tsk sukker
  • 2 tsk salt
  • Peber, friskkværnet

Pil og hak hvidløget og bland det med vin, olie, salt, persille og sukker. Skær kødet i terninger 3-4 cm og bland det i marinaden. Lad det stå tildækket og koldt 2-3 timer. Skær de rensede courgetter i skiver. Skær de friske abrikoser i halve og fjern stenen. Tørrede abrikoser lægges i vand et par timer. Skær champignonerne igennem i halve eller kvarte. Bland raspen med hakket persille i en plastpose. Tag kødet op af marinaden og dup det fri for væde. Kom det i posen og bland, til kødet er ensartet paneret. Sæt kødet på spid-dene sammen med courgetter, champignons og abrikoser.

Steges 10-12 min. og vendes jævligt undervejs.

Kilde: Stine Hansen, 08 Jul 93

 

 

Birthe's Madside