Birthe's Madside

 

Lammepaté med Fetinasalat
Lammekød, paté, hovedretter, salater 6 personer
  • Lammepaté:
  • 50 g afskorpet franskbrød (2 skiver)
  • 3 dl mælk
  • 500 g magert, hakket lammekød
  • 50 g finthakket zittauerløg
  • 2 tsk frisk, hakket basilikum
  • 1 fed knust hvidløg
  • 1½ tsk groft salt
  • Friskkværnet peber
  • Fetinasalat:
  • 200 g fetina
  • 600 g tomater i tynde skiver
  • 75 g sorte oliven
  • Friskkværnet peber
  • 1½ spsk olie
  • 1½ tsk hvidvinseddike
  • Tilbehør:
  • Groft brød
  • fintstrimlet icebergsalat
  • Lolo rossa salat.

Bagatid: Ca. 40 min ved 200°. Mikrobølgeovn: form farsen til et aflangt brød i et smurt fad (ca. 10 x 25 cm). Dæk det med plastfilm: Ca. 15 min ved halv effekt.

Lammepaté: Kom franskbrød og mælk i en skål og lad det stå i ca. 5 min. Tilsæt lammekød og de øvrige ingredienser. Rør farsen godt sammen. Fordel den i en smurt franskbrødsform (ca. 1½ liter). Bag patéen midt i ovnen. Stil den tildækket i køleskabet til næste dag.

Fetinasalat: Skær fetina i tynde skiver og bræk hver skive i brud. Anret tomatskiver, fetina og oliven på et fad. Drys med peber. Pisk olie og hvidvinseddike sammen og fordel det over fetinasalaten.

Kilde: Karolines Køkken 5.

 

 

Birthe's Madside