Birthe's Madside

 

Lammespid med kartofler
  • 400 g skært lammekød i store terninger

  • 4 kogte kolde kartofler delt i 4

  • salt

  • peber

  • 1 fed presset hvidløg

  • ½ dl olivenolie

  • 25 g smør

  • 1 bundt bredbladet persille

  • 300 g grønne bønner

  • 8 cherrytomater

Bland halvdelen af olien med salt, peber og hvidløg og vend først kartoffelstykkerne og så kødet i olien. Sæt så kødet og kartofler skiftevis på spid. Kom olien fra kødet og kartoflerne på en pande sammen med smørret og brun spiddene ved middel varme, til de er brune hele vejen rundt. Skru ned og lad dem simre ca. 15 minutter. Blancher bønner i letsaltet vand 3 minutter. Tag dem over i iskoldt vand og lad dem køle af. Del cherrytomaterne i kvarte. Varm resten af olien i en dyb pande og kog tomaterne ved stærk varme. Tilsæt hakket persille og krydr med salt og rigeligt peber. Lige inden serveringen rystes bønnerne i tomatblandingen, til de er varme. Servér bønnerne til de nystegte spid.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 1

 

 

Birthe's Madside