Birthe's Madside

 

Lamtagine kogt i søde tomater, mandler og kartofler
12 personer
  • 2½ kg udbenet lammeskulder eller bov/kølle skåret i 6x6 cm term

  • 5 hakkede fed hvidløg

  • 1 tsk safrantråde

  • 1½ tsk stødt ingefær

  • 1½ spsk paprika

  • 3/4 tsk friskkværnet sort peber

  • 3½ dl smuttede hele mandler

  • 2 kanelstænger

  • 200 g rosiner

  • 1 spsk stødt kanel

  • 2 dl olivenolie

  • 2 revede løg

  • ½ liter tomatjuice (kør f.eks. 600-800 g tomater gennem en saftpresser)

  • 2 kg flåede tomater på dåse eller flåede friske tomater

  • 1½ kg skrabede kartofler

  • evt. vand til det dækker

Mariner lammet i hvidløg, safran, ingefær, paprika, sort peber, revet løg, stødt og hel kanel i 3-4 dage i køleskabet eller i 2 dage ved stuetemperatur. Tør stykkerne af. Brun kraftigt i olivenolie, tilsæt resten minus mandlerne, rosinerne og kartoflerne. Kog sagte 2-2½ time ved konstant skumning, og lige inden kødet er mørt tilsættes resten og koges 20 min. ekstra.

Servering: Pynt med hakket korinander/persille og server groft brød og couscous til.

Kilde: Meyers Køkken

 

 

Birthe's Madside