Birthe's Madside

 

Luksus-lammefrikadeller
4 personer

Prøv de små hele cherrytomater på dåse, der er flotte til denne ret.

  • Frikadeller:

  • 500 g hakket lammekød

  • 1-2 små finthakkede løg

  • 2 æg

  • ca. 1-1½ dl mælk, fløde eller cremefraiche 18%

  • 1½ dl hvedemel eller rasp

  • 2-3 fed presset hvidløg

  • ½ tsk stødt sød chili, salt og peber

  • 100 g smuttede hakkede mandler

  • Kryddersauce:

  • 250 g champignon

  • 1-2 fintsnittede porrer

  • 1 ds. flåede tomater

  • 1 fed presset hvidløg

  • 25 g smør

  • paprika og chili efter smag

  • salt

  • peber

  • 1½ dl fløde

Rør alle ingredienserne sammen til en lind fars, undtagen mandlerne Stil den koldt 1 time og vend mandlerne i Form frikadeller med en ske, og steg dem gyldne i lidt olie. Læg dem i et ovnfast fad, og hæld denne sauce over:

Svits løg og hvidløg i en gryde i smørret, uden de tager farve. Kom svampene ved, og svits dem kort. Kom tomaterne og porren ved, og lad det koge sammen med krydderier ca. 20 minutter. Kom fløden ved, og lad saucen lige samle sig. Hæld den over frikadellerne. Varm i ovnen ved 175 grader ca. 20 minutter.

Kilde: Femina - Rikke Korsbjerg

 

 

Birthe's Madside