Birthe's Madside

 

Moussaka 2

Kan laves med fåre / lammekød og lidt hvidløg. Laves ofte med oksekød og almindelige løg. I stedet for auberginer kan man bruge kartofler.

  • ½ kg hakket oksekød/fårekød

  • 2 små løg eller 1-2 fed hvidløg

  • 125 g smør

  • 3-5 spsk olivenolie

  • 1 dl hvidvin

  • 1 ds tomater

  • 1 lille bundt persille

  • 1 tsk salt og ½ tsk peber

  • 1 dåse auberginer eller 4 friske

  • 1 dl reven ost

  • 1 dl rasp

  • Hvid mælkesovs:

  • 2 spsk smør

  • 1½ spsk mel

  • ca. ¼ l mælk

  • 1 æggeblomme.

  • lidt salt og peber

Først skal kødet og de fint snittede løg brunes godt i smør og olie. Så tilsættes hvidvin, saften fra tomaterne, fint hakket persille og salt og peber, hvorpå blandingen snurrer godt, til det meste af væden er fordampet. Auberginerne brunes i mellemtiden i smør på en pande, hvorpå auberginer og kødmasse lægges i et smurt ovnfast fad lagvis med reven ost, rasp og tomater.

Den hvide sovs afbages og legeres med æggeblommen, hvorpå den hældes over retten i fadet. Lidt rasp drysses over, og eventuelt lægges der nogle smørklatter på.

Fadet sættes i ovnen ved jævn varme (175-185°), og den skal have temmelig lang tid i ovnen - næsten 1 time, så bliver den bedst, men det afhænger lidt af, hvor meget man har ladet kødblandingen dampe ind, før den kom i fadet.

 

 

Birthe's Madside