Birthe's Madside

 

Muskatkrydret lammegryde
Hovedret, Lammekød, Gryderet - Personer: 4
  • 800 g Lammebov
  • Smør eller margarine
  • Salt & Peber
  • ½ ts Muskat
  • 8 Mellemstore kartofler
  • 8 Skalotteløg
  • 1 Løg
  • 2 Nelliker
  • 3 dl Bouilion
  • 250 g Gulerødder
  • ½ bn Persille

Kødet skæres i skiver og brunes på panden. Skiverne lægges i en gryde og drysses med salt, peber & muskat. Det udskivede løg, nellike & bouilion tilsættes og retten koges ca. 30 min. De rensede gulerødder skæres i skiver og kartoflerne skrælles og skæres i ret store stykker og tilsættes. Skalotteløgene gives et opkog, pilles og tilsættes. Retten koges yderligere ca. 30 min. og smages til. Serveres rygende varm med et drys persille.

Tips: Man kan stikke nellikerne i et lille pillet løg, så er de nemmere at fiske op af retten inden den serveres.

Tilberedningstid: Ca. 1 1/4 time.

Kilde: Michael Aggerholm, 29 Aug 93

 

 

Birthe's Madside