Birthe's Madside

 

Nem lammekølle i folie
Hovedret, Lam - Personer: 6
  • 1 lammekølle (ca. 1½ kg)
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk reven citronskal
  • 1 tsk tørret mynte
  • 2 spsk hakket persille
  • 12 store bagekartofler
  • salt og peber

Et stort stykke grillfolie lægges på bordet og lammekøllen lægges på. Hvidløget presses henover. Citronskal, persille, mynte, salt og peber drysses ligeledes henover køllen. Køllen pakkes ind i folien og stilles i ovnen ved 200° i ca. to timer. Efter 1 time stilles de vaskede kartofler ind i ovnen. Når kødet er mørt, åbnes folien, kartoflerne tages ud af ovnen og køllen grilles i 5-10 min. til den er sprød og gylden. Serveres med de bagte kartofler og en skål grøn salat.

Kilde: Andre Dewald, 18 Jun 93

 

 

Birthe's Madside