Birthe's Madside

 

Souvlaki
Lam 4 personer
  • 800 g lammekød
  • Marinade:
  • 1 dl hvidvin
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 dl finthakket blegselleri
  • 2 stilke frisk basilikum el.
  • 3 tsk tørret
  • 2 charlotteløg
  • 1 fed hvidløg
  1. Puds kødet og skær det i mindre stykker.
  2. Gør de øvrige ingredienser i stand og hak dem fint.
  3. Rør alle ingredienser til marinaden sammen og hæld dem over kødet.lad det trække i marinaden i mindst en time.
  4. Sæt kød og evt.små løg,små tomater og stykker af peberfrugt på grillspyd.sæt det ikke helt sammen, så kan vamen fordele sig rundt om stykkerne. Grill i ovnen eller på en havegrill til kødet er førdigt, ca.5-10min.

Tips: Jo længer kødet marineres, jo beder smag for det.

Hvis du griller grønsager sammen med kødet, så pas på de ikke bliver brændte

Svinekød kan sagtens anvendes i stedet for lammekød, eller man kan anvende begge dele samtidigt

 

 

Birthe's Madside