Birthe's Madside

 

Stegt lammekølle
Meats 24 personer
  • 2 udbenede, snørrede lammekøller ca 2 kg
  • 2 tsk tørret rosmarin
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Stegetid: (sæt køllen i kold ovn). Ca. 2 timer ved 200° og derefter 15 min i slukket ovn. Trækketiden uden for ovnen ca 15 min. Tør køllerne af med køkkenrulle og gnid dem med rosmarin, salt og peber. Læg dem i bradepanden på en rist og sæt den nederst i ovnen. Tænd ovnen. Tag lammekøllerne ud af ovnen efter ca 2 timer og mål med et stegetermometer kødets temperatur. Kødets centrumstemperatur skal vise ca 70°, før lammekøllerne er færdige. Sæt dem tilbage i ovnen. Sluk og lad køllerne stå 15 min. Tag dem derefter ud og lad dem hvile tildækket i 15 min. Server lammekøllerne til marineret feta-salat.

 

 

Birthe's Madside