Birthe's Madside

 

Stegt lever som på Bali
Kødretter 4 personer
  • 450 g kalve- eller lammelever
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 små løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2½ dl kokosmælk
  • Saft af en halv citron
  • Marinade:
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 rød chili - eller ½ tsk stærk chilisauce
  • 1 spsk jordnøddesmør med hele nødder
  • Salt - friskkværnet peber

Bland marinaden af de knuste hvidløgsfed, det hakkede løg og jordnøddesmørret i en skål og læg leveren i centimetertykke skiver i. Drys salt og peber over. Hak løgene og de to fed hvidløg og svits dem i woken eller på panden til de tager farve. Tilsæt så leverskiverne og steg dem på begge sider. Sænk varmen og tilsæt kokosmælken. Kog op og sænk varmen igen. Lad leveren simre i yderligere 7 - 8 minutter, til den er gennemkogt og saucen er blevet tyk. Tilsæt så citronsaften og servér med løse ris eller melede kartofler.

Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag.

John Erik Hansen, 16-03-1996

 

 

Birthe's Madside