Birthe's Madside

 

Boller i karry med løse ris
2 personer
  • 150 g hakket kalve-flæskekød (hakket 2 gange)

  • 3 spsk mel

  • ½ æg

  • ½ tsk salt

  • lidt peber

  • ½ tsk revet løg

  • ca. 2 spsk mælk

  • ¾ liter vand

  • 1 tsk salt

  • 2 dl ris, lange

  • 3 dl vand

  • ½ tsk salt

  • evt. lidt margarine

  • 30 g margarine

  • ½ tsk karry

  • 3 spsk mel

  • 3 dl suppe (fra kødbollerne)

Lav en fast fars. Altså med mindre mælk end til frikadeller. Bring vand og salt i kog. Form boller af fars med en spiseske, der er dyppet i det kogende vand. Kog bollerne 6-10 minutter uden låg afhængigt af størrelsen. Sørg for, at hele tiden koger.

I mellemtiden sættes risene over. Ris, vand, salt og evt. lidt margarine bringes i kog. Skru straks, når risene koger, ned til mindste blus og kog under tætsluttende låg 12 minutter. Sluk for varmen og lad risene stå yderligere 12 minutter. Først da må låget tages af gryden. Rør risene løse med en gaffel. Tag bollerne op af suppen med en hulske, når de er færdigkogt.

Lav en lys opbagning af margarine, karry og mel spædet med suppe. Smag sovsen til med salt og evt. mere karry. Varm bollerne i sovsen til slut.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside