Birthe's Madside

 

Chili con carne 6
12 portioner
  • ½ kg tørrede røde bønner

  • ½ kg tørrede hvide bønner

  • 1½ kg oksekød, hakket

  • 3/4 kg løg

  • 5 peberfrugter, røde og grønne

  • friske chilier efter smag

  • 6 dåser flåede tomater

  • 300 g courgetter, revne

  • masser af hvidløg

  • sød chili (pulver)

  • chilisauce

  • salt og peber

  • 3 laurbærblade

  • 1 spsk sukker eller honning

Bønnerne sættes i blød i rigelig vand natten over (min. 12 timer). Iblødsætningsvandet hældes ud, og bønnerne koges i letsaltet vand, igen rigeligt, til de er knapt møre - hver slags for sig. Skylles grundigt i koldt vand.

Løgene skæres i både. Peberfrugterne renses, skylles og strimles. Chilierne skylles grundigt, og skæres i fine strimler. Tomaterne blendes eller hakkes ret fint. Gem væden. Courgetten/courgetterne renses, skylles og rives fint.

Pil hvidløgsfeddene, hak dem fint eller skær dem i ganske tynde skiver.

Brug en stor stegegryde af støbejern.

Svits det hakkede oksekød i olie, evt. i flere omgange. Hæld kødet over i en skål og tør gryden af med et stykke køkkenrulle. Svits løg, hvidløg, peberfrugter og chilier i lidt mere olie, i 5-10 min, indtil løgene er klare. Bland tomaterne (inkl. væde) i, rør rundt, og tilsæt så squash og krydderier - også en sjat chilisauce. Put kødet ned i gryden igen, bland godt og grundigt, og hæld så bønnerne ned til alt det andet igen. Lad det stå og knurre med låg på i mindst en times tid ved svag varme.

Du må godt røre rundt ind imellem... Du må også godt lade være, men så brænder det garanteret på :-)

Smag til med salt, peber, sukker/honning og evt. mere chilisauce, og servér med sprøde flutes, koldt smør og strømme af koldt øl.

Tilbehør: Oliven - almindelige og marinerede Syltede perleløg Sambal Oelek Marinerede chilipebrer - og hvad man nu ellers kan finde på.

 

 

Birthe's Madside