Birthe's Madside

 

Æblefarsbrød
4 personer
  • 250 g hakket svinekød

  • 250 g hakket oksekød

  • 4 spsk mel

  • 2 dl mælk

  • 1 æg

  • 1 tsk sennepspulver 2 tsk salt

  • ¼ tsk peber

  • 2 syrlige æbler

  • 10-12 udblødte svesker

  • 4 skiver bacon

  • 2 dl bouillon

  • 1-2 dl fløde

  • 1-2 tsk Maizena

  • 1-2 tsk rønnebærgelé

Rør kødet med mel, mælk, sennepspulver, salt og peber. Halver det ene æble, skær det i små terninger og rør dem i farsen. Lad farsen hvile i køleskabet i ca. ½ time. Bred farsen ud i et ovnfast fad. Skær æblerne i både. Fordel svesker og æbler på farsen. Skub farsen op omkring fyldet, så det bliver til et farsbrød. Læg derefter baconskiverne på langs af brødet. Brun det i ovnen i ca 15 minutter ved 225 grader. Hæld bouillon og 1 dl fløde ved og steg farsen yderligere i 40-45 minutter ved 175 grader. Hæld skyen gennem en sigte op i en gryde og spæd evt. med mere fløde. Jævn saucen med Maizena, giv den et par dråber kulør og smag derefter til med rønnebærgelé. Små pillede kartofler vendt på panden i smør og persille passer til.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside