Birthe's Madside

 

Fattigmands labskovs  
4 portioner

Retten bliver ikke så kraftig i smagen, hvis der anvendes hakket svinekød

  • 500 g hakket oksekød eller svinekød

  • 50 g smør eller margarine

  • 2-3 store løg

  • ca. ½ liter bouillon eller vand

  • 3 laurbærblade

  • 10 hele sorte peberkorn

  • 1½ kg skrællede kartofler

  • salt

Det hakkede kød brunes let i en tykbundet gryde. Hak løgene og tilsæt disse og svits til de er gyldne. Tilsæt bouillon eller vand. Læg laurbærblade og peberkorn i gryden og lad retten småkoge under låg i ca. 20 min. Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Tilsæt kartoflerne og evt. lidt mere bouillon eller vand. Lad retten viderekoge indtil kartoflerne er kogt så meget ud at de jævner retten. Fjern laurbærbladene og peberkornene. Smag til med salt og evt. friskkværnet peber.

Servering: Retten serveres med rugbrød, smør, hakket persille og purløg, rødbeder og engelsk sovs. Et glas mørkt øl og en brændevin smager godt til denne ret.

Kilde: Frank Larsen

 

 

Birthe's Madside