Birthe's Madside

 

Festbøffer
4 personer
  • 400 g hakket kød – halvt flæsk og halvt kalv

  • ½ dl. rasp

  • 1 dl. vand

  • 1 dl. kaffefløde

  • 200 g champignoner fra glas eller dåse eller 150 g friske

  • meget klippet persille

  • salt

  • peber

  • 1 spsk kartoffelmel

  • evt. lidt knust hvidløg

  • 1 æg

  • smør til stegning

  • Til sovs:

  • evt. væde fra champignoner i glas eller dåse

  • 1 dl. rødvin

  • 2 dl. piskefløde

  • 2 spsk cremefraiche

  • soja

  • evt. lidt sennep

Serveres med rosenkål.

Raspen overhældes med vand og fløde, og trækker i 10 min. Den blandes derefter i farsen sammen med hakkede champignoner, krydderier, persille, salt, peber, kartoffelmel, æg og evt. hvidløg. Farsen røres hurtigt sammen. I brunet smør steger du fine bøffer 3 min. på hver side, og de tages op. I stegeskyen tilsættes væden fra svampene, rødvin, piskefløde, cremefraiche, soja, sennep, og dette koger tykt og smages til med salt og peber. Hældes over alle bøfferne, persille drysses over, og du har en herlig ret med kogt rosenkål og evt. kartofler.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag lille 2

 

 

Birthe's Madside