Birthe's Madside

 

Forloren hare
Kødretter 4 personer
  • 350 g hakket oksekød
  • 250 g hakket lammekød, kalv eller - magert svinekød
  • 3 spsk fløde
  • 2 æg
  • 60 g bacon
  • 1 dl rasp
  • Salt - friskkværnet peber
  • Sauce:
  • 3 dl fløde
  • 2 tsk maizenamel
  • Rønnebær eller Ribsgelé
  • Tomatkoncentrat
  • Salt - peber

Bland farsen af hakkekødet, fløden, æg og krydderier og form den til et brød. Læg det i et smurt ildfast fad. Dæk brødet med baconskiverne og stil det i ovnen ved 225°. Efter et kvarters tid blandes ingredienserne til saucen og hældes ved. Sænk varmen til 170° og steg den forlorne hare ydeligere en halv times tid. Si saucen fra i en gryde og smag til med geléen. Den kan evt. jævnes med maizenamel. Servér med kogte kartofler, brasekartofler, bagte kartofler eller hasselback kartofler. Prøv rødvin!

Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag.

John Erik Hansen 05-03-1996.

 

 

Birthe's Madside