Birthe's Madside

 

Forloren hare 3
4 personer
  • 250 g hakket, magert oksekød

  • 250 g hakket svinekød(skinkekød)

  • 4 spsk rasp

  • 2 æg

  • salt

  • peber

  • 1 dl fløde eller mælk

  • 4-5 knuste enebær

  • 1 tsk salt

  • peber

  • 6-8 tynde skiver bacon

  • Sovsen:

  • 40 g smør

  • 45-50 g mel

  • 2½ dl bouillon

  • 2½ dl mælk eller fløde

  • salt

  • peber

  • 1 spsk ribsgelé

  • 1 knivspids Danablue ost

Bland og ælt det hakkede kød med rasp, æg, krydderier og fløde eller mælk. Farsen skal være ret fast, så den kan formes som et lille franskbrød. Læg harefarsen i et smurt, ovnfast fad. Dæk med baconskiver. Sæt fadet i en varm ovn ved ca. 190 grader 15-20 minutter, til haren er brunet. Lav sovsen som en opbagt sovs og smag den til. Dæmp varmen til 160 grader, hæld halvdelen af sovsen  over og lad haren stege 40-50 minutter. Dryp haren et par gange under stegningen.

Tilbehør: Kogte eller stegte kartofler, rødkål, syltede asier eller agurker samt ribsgelé eller tyttebær, råkost eller waldorfsalat.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 1

 

 

Birthe's Madside