Birthe's Madside

 

Hakkekarbonader med esdragon
4 personer

Esdragon kaldes for de madglades krydderi. Den meget aromastiske krydderurt giver en herlig smag selv til den enkleste ret. Esdragon passer til kylling og æg, men er også fin til forskellige farsretter.

  • 400 g hakket svinekød

  • 1 tsk salt

  • ½ tsk peber

  • 1–1½ tsk esdragon

  • 2 spsk kartoffelmel

  • 2 æggeblommer

  • smør eller margarine

  • Sauce:

  • 2 dl blandet bouillon og fløde

  • salt

  • peber

  • esdragon

Kødet kommes i en skål og blandes med salt, peber og esdragon. Kartoffelmel og æggeblommer tilsættes, og farsen røres til den er ensartet. Farsen formes til ovale bøffer, der steges på panden i fedtstof, 2-3 minutter på hver side. Karbonaderne anrettes på et varmt fad. Panden koges af med bouillon og fløde og koges ind. Saucen  smages til med salt og peber og esdragon og hældes over karbonaderne. Serveres med pillekartofler og grøn salat.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag lille 2

 

 

Birthe's Madside