Birthe's Madside

 

Hjemmelavede pølser

Hvorfor betragtes medister som kedelig mad?? Er det fordi du kun kender den kedelige i metermål henne fra supermarkedet? I virkeligheden er medister (og andre pølsevarer) en spændende vare med mange variationsmuligheder, hvis du altså lige overvinder dig selv, og selv laver den. Ingredienserne er mangeartede, og i virkeligheden kun bestemt af din fantasi.

  • Som udgangspunkt kræves:

  • Pølsetarm, fåes renset og saltet i enhver slagterafdeling (evt. skal det bestilles)

  • En kødhakker med pølsehorn

  • Kød ca. 2 kg passer til en portion på ca. 10 m tarm

  • Krydderier, krydderurter efter smag og behag

  • Mel og bouillon

Ureelt kød (svin/okse) kan med stor fordel anvendes, pas på at fyldet ikke bliver alt for magert, da pølsen så bliver meget tør når den er stegt.

Kødet hakkes én gang groft, tilsættes ca. 1½ dl mel og 2 dl boullion. Farsen røres god sammen med salt, peber og øvrige krydderier (prøv. f.eks. allehånde, nelliker, provence krydderier, hvidløg eller?).

Den saltede pølsetarm blødes ud i 10 minutter i lunkent vand, den trækkes forsigtigt på pølsehornet og der bindes for enden.

Den rørte fars stoppes i kødhakkeren, og hakkes endnu engang gennem den grove plade og ud i pølsetarmen. Kunsten består i at afpasse fylde tempoet sådan at pølsen fyldes lige tilpas. Husk der skal være plads til udvidelse ved stegning/kogning.

Pølsen steges og/eller koges og serveres med tilbehør efter ønske.

Prøv at eksperimentere med forskellige kombinationer af svine og oksekød og forskellige krydderblandinger.

Servering: Tilberedning og servering afhænger helt af pølsetype, og det er et område der appelerer til eksperimenter.

Kilde: John Lundsgaard

 

 

Birthe's Madside